ГолосUA
11:29 29/11/2010

Меткомбінат Тарути оштрафували на 7,2 млн. грн.

 

Алчевський металургійний комбінат, котрий входить до корпорації “Індустіальна спілка Донбасу” Сергія Тарути, оштрафували на 7,2 млн. грн. за невчасну оплату газу. Вказану суму Господарчий суд Луганської області зобов'язав металургів заплатити за порушення графіку платежів за “блакитне паливо” в січні-серпні 2010 року.

 

Відповідно до угоди між Алчевським меткомбінатом та “Газом України”, підприємство отримало газ на загальну суму 411,9 млн. грн. При цьому оплату за спожите паливо підприємство “ІСД” здійснювало із затримками. Після закінчення звітного періоду вона повинна була виплатити ще близько 21,2 млн. грн. Таким чином, постачальник газу вирішив вимагати повернення заборгованості разом з пенею у 7,2 млн. грн. через суд. Під час судової тяганини меткомбінат свою заборгованість погасив. Але, незважаючи на це, суд скорочувати суму штрафу вдвічі, як того вимагали юристи “ІСД”, відмовився і задовольнив всі вимоги “Газу України”.

 

Варто зазначити, що заборгованість з поставок сировини та енергоносіїв була характерною для підприємств “ІСД” фактично протягом всього року. При цьому в іншого меткомбінату корпорації — Дніпропетровського ім. Дзержинського, ця проблема була найбільш гострою. У червні 2010 року його відключили від поставок газу за борги у 200 млн. грн. та виробництво на підприємстві практично зупинилося.

 

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме