ГолосUA
09:41 20/07/2010

Метою нового законопроекту про столицю є остаточне позбавлення повноважень Черновецького — експерт

Метою нового закону про столицю, розробку якого завершує Мінюст, є остаточне позбавлення повноважень нинішнього мера Леоніда Черновецького.

Таку думку висловив президент аналітичного центру “Відкрита політика” Ігор Жданов, повідомили ГолосUA у PR-групі "Polittech". /> —
“Вірогідність ухвалення такого закону висока, якщо вдасться домовитися всередині коаліції і якщо буде цивілізований, нормальний, демократичний розподіл. Зрозуміло, що цей закон спрямований для вирішення конкретної ситуації. А саме — позбавити остаточно повноважень нинішнього мера Черновецького. Ми розуміємо, що нинішній мер абсолютно не може справлятися ні з роллю мера, ні голови адміністрації”, — сказав він.

На думку експерта, від прийняття даного закону виграє нинішня влада в особі Партії регіонів — таким чином вона візьме під контроль столицю. “А щоб дати відповідь на питання хто програє – тут треба дивитися на конкретний розподіл повноважень. Якщо все замкнуть на голову КМДА і всі повноваження віддадуть йому, то програють в, першу чергу кияни, оскільки ми втратимо будь-яке місцеве самоврядування в столиці. Якщо розподіл буде більш-менш цивілізованим і державні справи залишаться за головою адміністрації, а справами місцевого самоврядування за обраним киянами мером, то, думаю, треба йти на такий розподіл. Тим паче, що однозначно програє Черновецький і його “молода команда”, — підкреслив І. Жданов.

Нагадаємо, міністерство юстиції розробляє законопроект про столицю, де, будуть розділені повноваження мера та голови КМДА. За цим документом реальним керівником міста буде голова КМДА, що призначається Президентом Януковичем, а обраний мер здійснюватиме лише представницькі функції.

 

Читайте также по теме