ГолосUA
13:18 05/12/2008

Метро на Теремки можуть «законсервувати»

Не зважаючи на те, що лінія метро на Теремки вже майже готова, вона може повторити долю станції "Львівська брама", залишившись у законсервованому стані на кілька десятків років. /> Як повідомила «Сегодня», на цьому наголосив керівник прес-служби «Київметробуду» Валентин Кейбис.
За його словами, майже всі заплановані роботи на ділянці Куренівсько-Червоноармійської лінії виконані на 95%.
«Працювали у важких умовах: грунт насичений водами, порода-нестійка. До того ж, система підземних комунікацій заважала. Вперше за 60 років метробудівці зіштовхнулися із настільки складним об’єктом»,- зазначив він.
Втім, завершити свою роботу метробудівці не можуть через відсутність фінансування. Запланована станція «Деміївська» готова майже повністю, «Голосіївську» та «Васильківську» залишилося лише «оживити» — провести електрику, зв’язок та інше. За словами Валентина Кейбиса, на це потрібно 350 млн. грн. Як виявилось, мерія винна ще 250 млн. за вже побудовані ділянки, з яких 40 млн. — ще за станцію «Червоний хутір» Сирецько-Печерської лінії.
Саме через це будівництво доведеться законсервувати. Однак і тут виникають проблеми: «Київметробуд» має намір згорнути всі роботи і просто піти зі станцій через борги. Якщо ж залишити все як є, може відбутися техногенна аварія — по-перше, через реконструкцію Московської площі, по-друге, якщо заберуть насоси, котрі відкачують воду, всі комунікації поступово затоплять грунтові води.
Тим часом, столична влада обіцяє знайти кошти на будівництво найближчим часом.

 

Читайте также по теме