ГолосUA
14:14 04/10/2010

Ми фактично перезапустили механізм міжрегіонального співробітництва — Янукович

Україна та Росія фактично запустили механізм міжрегіонального співробітництва.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович підписання низки двосторонніх документів, підбиваючи підсумки роботи першого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму, повідомила прес-служба глави держави.

Президент зазначив, що «сьогодні ми фактично разом із нашими російськими колегами запустили механізм міжрегіонального співробітництва». «Напрацьовано певні плани і програми», – підкреслив Віктор Янукович. Звичайно, додав Президент, вони будуть поглиблюватися і доповнюватися.

За словами Глави держави, «дуже важливо, що серед них є великі проекти, котрі ми з Дмитром Анатолійовичем готові підтримувати». Серед інфраструктурних проектів, що викликають найбільшу увагу в обох сторін, окреме місце, як наголосив Віктор Янукович, посідає мостовий перехід Керч–Кавказ. «Ми щойно обговорили це питання з Президентом Росії, визначили терміни дослідницьких робіт. Потім буде етап проектування…. Звичайно, це займе досить тривалий час, адже робота нас чекає дуже серйозна. Та в тому, що цей проект потрібен, що він запрацює – немає жодних сумнівів», – наголосив Глава Української держави.

Віктор Янукович також зазначив, що Україну цікавить досвід росіян щодо підготовки та проведення зимової Олімпіади у Сочі 2014 року. Президент України Віктор Янукович звернувся до Президента РФ Дмитра Медведєва з проханням підтримати Україну у питанні надання їй права приймати зимові Олімпійські ігри 2022 року в Карпатах.

Президент також зауважив, що на пильну увагу заслуговує, безумовно, і досвід облаштування російської частини чорноморського узбережжя, про що наочно свідчать зміни, які відбулися у Геленджику.

Наприкінці виступу Глава держави зазначив, що вважає некоректним питання на кшталт «кого ви обираєте – Росію чи Європу?». «Ми – незалежна держава, котра проводить незалежну політику. А з нашими російськими сусідами у нас є особливі плани, які ми втілюватимемо без шкоди для відносин з іншими нашими партнерами у світі» , – резюмував Президент України.

 

Читайте также по теме