ГолосUA
07:59 15/06/2010

Михайло Чечетов: позов проти Януковича — провокація

Судовий позов проти Президента Віктора Януковича — це провокація, котру організували депутати від опозиції.

Таку думку висловив заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Це провокація. Не більше і не менше. Це підніжка Віктору Януковичу, яку підставили наші опоненти. Однак, попри це ми продовжимо курс на інтеграцію до Європейського Союзу», — підкреслив депутат.

Він також додав, що в Європі не зрозуміли тезу про Голодомор як геноцид українського народу. «Європа не зрозуміла, що таке геноцид. Віктор Федорович туди приїхав та сказав абсолютно правильні речі. Він виступив та назвав Голодомор злочином проти людства», — зазначив він.

Нагадаємо, що 15 червня Печерський райсуд відкрив провадження у справі проти Президента України Віктора Януковича за позовом Володимира Волосюка.

У своїй позовній заяві Волосюк наголосив на тому, що Президент, заявивши 27 квітня у Страсбурзі про заперечення Голодомору, як геноциду українського народу, зганьбив честь і гідність позивача і вчинив акт наруги над знищеними мільйонами людей в такий злочинний спосіб.

Він також наголосив, що своєю заявою В. Янукович прямо порушив норми закону про Голодомор, в якому, зокрема, сказано, що «публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні як геноциду визнається наругою над пам’яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності українського народу».

О. Черненко

 

Читайте также по теме