ГолосUA
18:08 21/06/2010

Міліціонери викрили ділків, які торгуівали «полуничкою»

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, МВС України спільно із працівниками УБЗПТЛ УМВС України в Миколаївській області знешкодили міжрегіональну злочинну групу, учасники якої упродовж 2008-2010 років організували та забезпечили функціонування у всесвітній інформаційній системі загального доступу Інтернет каналу збуту та розповсюдження продукції порнографічного характеру.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

Так, правопорушники створили понад 22 сайти, через які розповсюджували близько 90 тисяч найменувань фото та відео-файлів порнографічного змісту, а також контрафактне програмне забезпечення.

Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисників затримано в порядку ст. 115 КК України. Стосовно учасників злочинної групи порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. З ст. 301 (Виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України, вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 176 (Порушення авторського права та суміжних прав) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

У ході проведення санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів, вилучено комп’ютерну техніку, мережеве обладнання та носії інформації на суму понад 20 тисяч гривень, функціонування протиправних ресурсів припинено.

 

Читайте также по теме