ГолосUA
11:28 27/11/2008

Міліціонери, які обороняли суд в Косовській Митровиці, отримають статус учасників бойових дій

За ініціативи Міністерства внутрішніх справ України ухвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення доповнень до Постанови Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1994 року №63», якою передбачається внести зміни до Переліку держав і періодів бойових дій на їх території, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 лютого 1994 року «Про організаційні заходи щодо застосування Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Про це повідомили у Департаменті зв’язків із громадськістю МВС.

Зокрема, Перелік держав і періодів бойових дій на їх території пропонується доповнити позицією «Автономний Край Косово (колишня Югославія) 17 березня 2008 року».

Дія документу поширюватиметься на осіб начальницького складу органів внутрішніх справ та військовослужбовців Міністерства внутрішніх справ України».

Нагадаємо, що у 2007 році миротворчий персонал МВС України в Косові було позбавлено права отримати статус учасників бойових дій за виконання службових обов‘язків на території краю.

17 березня 2008 року в Косовській Митровиці внаслідок нападу озброєних демонстрантів на будівлю суду було поранено 21 працівника спецпідрозділу, одного з них — Ігоря Кіналя – смертельно.

 

Читайте также по теме