ГолосUA
15:26 17/12/2008

Міліціонери затримали крадіїв, що «працювали» на замовлення столичних чиновників

Групу злодіїв, які тривалий час обкрадали музеї та церкви, затримали співробітники управління карного розшуку міліції. /> Про це ГолосUA повідомили у прес-службі МВС.
В ході розслідування оперативники з’ясували, що замовниками крадіжок історичних, художніх та культурних раритетів були деякі столичні чиновники.
Запорозькі міліціонери затримали 44-річного уродженця міста Бердянська, котрий протягом п’яти останніх років викрадав предмети, котрі мали велику історичну та культурну і матеріальну цінність. У злочинному бізнесі були також задіяні п’ятеро мешканців Бердянська віком від 28 до 36 років. В них вилучено 52 ікони, хрести, кадила, іконостасні ворота однієї з церков, нагороди часів Великої Вітчизняної війни тощо.
Злодії працювали переважно на території інших областей — Житомирської, Вінницької тощо. Так, здобиччю крадіїв стали речі, які належали Олександрові Суворову, графу Потоцькому, низка рідкісних ікон та предметів для відправлення релігійного культу. Наразі відомо про кілька десятків скоєних ними злочинів. А щодо збитків, завданих злочинцями, то, враховуючи історичну цінність вкраденого, остаточна сума має бути астрономічною.
Оперативники встановили, що найбільш цінну здобич лідер злочинного бізнесу збував у Києві високопоставленим чиновникам, які могли собі дозволити придбання старовинних коштовностей та раритетних речей.

 

Читайте также по теме