ГолосUA
10:00 12/07/2010

Міліціонерів, які вступили у сутичку з журналістом «Фокусу», притягнули до відповідальності

За фактом інциденту між фотокореспондентом журналу «Фокус» і міліцією в Запоріжжі провели службове розслідування. У результаті цього осіб, котрі перевищили службові повноваження, було притягнуто до відповідальності.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

«За кожним фактом порушення прав людини ми проводимо найжорсткіше розслідування. Я вам наведу приклад по Запоріжжю, де недавно в нас був інцидент із журналістом, який там на пероні пив пиво. Так, це адміністративне правопорушення. Можливо, можна було обмежитися бесідою з ним… Тим не менш, коли його повели складати протокол, цей працівник ЗМІ намагався чинити опір, наші застосували до нього наручники, посадили його в машину і так далі», — сказав А. Могильов.

Міністр стверджує, що за цим фактом проведено службове розслідування.

«Тих осіб, які перевищили свої посадові інструкції, було притягнуто до відповідальності: їм оголошено дисциплінарне стягнення — там нема фактів кримінальної відповідальності», — розповів він.

На це журналіст «Фокусу» Сергій Висоцький зачитав уривок із заяви фотокореспондента Дмитра Стойкова: в ній ідеться про побиття журналіста в Комунарському райвідділку Запоріжжя. У відповідь міністр внутрішніх справ пообіцяв передати заяву для перевірки викладених у ній фактів.

Нагадаємо, на сайті «Фокусу» була розміщена інформація про те, що 2 липня працівники міліцїї застосували фізичне насильство до кореспондентів журналу Дмитра Стойкова і Євгена Сафонова.

Вночі 3 липня Стойков звернувся по медичну допомогу в міську лікарню швидкої допомоги Запоріжжя, де лікарі встановили удари м’яких тканин голови, тіла, верхніх кінцівок і алкогольне сп’яніння.

За матеріалами: ProUA, Телекритика />  

Читайте также по теме