ГолосUA
16:40 17/07/2009

Міліція дозволила в’їзд в Україну палестинцеві, котрий прожив у «Борисполі» півроку

Міліція дозволила в’їзд в Україну громадянину Палестини Хіджазі Мохаммеду, котрий прожив півроку в транзитному залі аеропорту «Бориспіль».

Про це сказано в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби.

В’їзд став можливим після скорочення Криворізьким міським управлінням Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Дніпропетровській області строку заборони на в’їзд із 5 років до 6 місяців, який минув 16 липня.

На підставі цього рішення Мохаммед уже в п’ятницю 17 липня одержав дозвіл на в’їзд на територію України.

Нагадаємо, міліція позбавила палестинця права в’їзду в Україну 16 січня, за систематичні порушення правил перебування в Україні.

17 січня він вилетів з "Борисполя" до Каїру (Єгипет), але влада Єгипту відмовила біженцеві в праві транзитного проїзду в Палестину через бойові дії в цій країні.

Після цього, 20 січня він повернувся назад, але прикордонники через заборону в’їзду не пропустили палестинця на територію України.

Мохаммед приїхав в Україну ще в 2000 році на навчання в Криворізькому технічному університеті. Через 4 роки за систематичні порушення він був відрахований з навчального закладу, після чого почав займатися підприємницькою діяльністю.

Під час перебування в пункті пропуску «Бориспіль» він звертався за наданням йому статусу біженця.

 

Читайте также по теме