ГолосUA
10:51 29/04/2010

Міліція не з’ясувала, з якою метою Дід Хасан приїздив до Києва

Працівники Міністерства внутрішніх справ України не з’ясували мету приїзду злодія в законі, котрого називають Дід Хасан до Києва.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник Департаменту карного розшуку МВС Валерій Литвин, передав кореспондент ГолосUA.

«Дід Хасан дійсно приїжджав до України рейсом Москва-Київ. Наші співробітники ГУБОЗ поцікавилися метою його приїзду, на що він грубо відповів, тому на нього був складений адмінпротокол за дрібне хуліганство. Добу він провів у одному з підрозділів міста Києві і за добровільної згоди поїхав до Москви при умові, що п’ять років він до Києва приїжджати не буде. Мету його приїзду нам з’ясувати не вдалося», — сказав посадовець.

Нагадаємо, у понеділок, 26 квітня в київському аеропорту «Бориспіль» затримали відомого російського кримінального авторитета Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан. «Хрещеного батька» російської мафії українські правоохоронці затримали за спробу в’їхати в країну за підробленими документами.

За даними деяких російських ЗМІ, які посилаються на джерела в кримінальних колах, А. Усояна запросив на Україну один з київських комерсантів для проведення арбітражу і вирішення конфлікту з представниками місцевої вірменської діаспори. Російська преса стверджує, що А. Усоян вже довгі роки є лідером кавказьких організованих злочинних угрупувань і контролює більшість російських, вирішуючи конфлікти і суперечки між ними.

О. Радченко />  

Читайте также по теме