ГолосUA
09:07 23/04/2010

Міліція працює над розслідуванням фактів корупції неефективно — голова МВС (додано звук)

Більшість справ щодо фактів корупції та злочинів у сфері економіки, які розслідує міліція, не доходять до суду.

Про це під час розширеного засідання колегії Міністерства внутрішніх справ повідомив міністр Анатолій Могильов, передав кореспондент ГолосUA.

«Ефективність роботи, про яку голосно говорили, про яку голосно кричали, вона практично нульова. Вона проводиться і зараз. Лише на тиждень ми порушуємо 500 справ по лінії економіки. В цей же тиждень по 115 статті затримують 11 людей, а реально арештовуються — 4. Тобто цифра 500 — вона розбита і нікому не потрібна», — сказав міністр.

За його словами, за два роки МВС та інші органи порушили 7 200 кримінальних справ щодо хабарництва, однак у місцях позбавлення волі сидить лише 84 людини, серед яких люди, що займали найвищу посаду — це три міських голови із невеликих населених пунктів. Також 774 людини перебувають на обліку в інспекції, інші ж справи до суду так і не дійшли, тому, за словами А. Могильова, потрібно кардинально міняти роботу міліції щодо розслідування фактів корупції та хабарництва. Міністр переконаний, що слід змінити систему реєстрації та доведення справи до суду.

 

Звук

К. Коваленко

  />  

Читайте также по теме