ГолосUA
16:14 16/10/2008

Міліція просить боротися з наркозалежністю мирно

Київська міліція закликала громадські організації боротися з наркозалежністю мирним та законним шляхом.

Таку заяву зробив сьогодні в ексклюзивному інтерв’ю Голос.UA начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук.

За його словами, погромники аптек по вулиці Жилянській та на Повітрофлотському проспекті у Києві виявляли протест проти незаконного продажу наркотичних засобів.

Порушники спокою були затримані та доставлені до Шевченківського районного управління МВС. Після детального вивчення відеозаписів проти п’яти найактивніших пошкоджувачів чужого майна було порушено кримінальні справи, інших відпустили.

Володимир Поліщук підкреслив, що члени цієї громадської організації раніше вже мирним шляхом пікетували окремі аптеки, але засудив їхні хуліганські методи, застосовані 15 жовтня.

“Ми тільки за – щоб нам допомагали покращувати криміногенну ситуацію, алі іншим чином – стаючи свідками, понятими, роблячи відео- та аудіозапи порушень продажу заборонених ліків без рецепта”.

За словами Володимира Поліщука, деякі з учасників акції – колишні наркозалежні, які протестують проти продажу наркотичних засобів у аптеках.

Начальник прес-служби наголосив, що міліцією було порушено 56 кримінальних справ проти фармацевтів за фактом реалізації заборонених ліків.

Як повідомлялося, 15 жовиня близько 70 осіб  вибили двері аптеки на Повітрофлотському проспекті, 1, увірвалися усередину й побили вітрини. Вони змусили аптекаря віддати їм близько 100 пачок трамадола й спалили його у дворі біля аптеки. На фасаді установи залишили написи "Наркопритон", "Трамадол", "Убивці дітей". Схожу акцію було проведено в аптеці по вулиці Жилянській.

 

Читайте также по теме