ГолосUA
14:30 04/06/2010

Міліція змушена розділяти прихильників різних политичних сил задля порядку — Янукович

Міліція змушена „вставати” між учасниками мітингів різних політичних сил.

Так Президент України Віктор Янукович пояснив дії міліції щодо кількох десятків опозиціонерів, які намагалися пікетувати Палац „Україна” під час виголошення ним послання до народу, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, міліція втручається „аби забезпечувати порядок”.

„Міліція реагує тільки на якісь протиправні дії, і я впевнений у тому, що вона не реагує на жодні політичні кольори. Я не захищаю міліцію, я говорю про загальні засади. Ті громадяни, які порушують громадський порядок, незалежно від того, до якої політичної сили вони відносяться, їх міліція, як то кажуть, своєчасно вберігає від неприємностей. Чому? Тому що є протистояння політичних сил і ми з вами добре знаємо, що одні політичні сили сповідують одне, інші інше. А що міліції залишається робити? От міліція і стає між ними”, — зазначив він. />  
При цьому Президент наголосив, що звинувачувати міліціонерів не можна. „Вони теж страждають. За цей рік біля тридцяти радикальних маніфестацій було, в яких постраждали міліціонери. Вони теж люди їх можна зрозуміти, іноді, може різко реагують…”, — сказав глава держави.

 

А. Береза
 

Читайте также по теме