ГолосUA
17:11 10/09/2010

Мін’юст скасував 115 незаконних нормативно-правових актів

У результаті перевірок, що були проведені Міністерством юстиції з початку 2010 року, центральні органи виконавчої влади скасували 115 незареєстрованих, а отже, незаконних нормативно-правових актів, та 20 листів, якими незаконно встановлювалися нові правові норми.

Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомила прес-служба відомства.

За його словами, за результатами проведених з початку 2010 року перевірок Міністерством юстиції було виявлено 192 незареєстрованих нормативно-правових акти, які підлягали державній реєстрації, проте на державну реєстрацію не подавалися, та 31 лист, яким встановлено нові правові норми, що повинні бути викладені виключно в нормативно-правовому акті.

Із 15 перевірених міністерств та відомств, за словами міністра, лише у Державній судовій адміністрації України та Державній службі експортного контролю України не виявлено порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

При цьому, незважаючи на те, що виявлені під час перевірок незареєстровані нормативно-правові акти підлягають негайному скасуванню, на сьогодні залишаються спрямованими до виконання із порушенням законодавства про державну реєстрацію 77 нормативно-правових актів та 11 листів, виявлених під час перевірок.

Міністр юстиції повідомив, що результати перевірок щодо додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів були надіслані до Кабінету Міністрів. У результаті чого уряд доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади вжити заходів щодо усунення порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, виявлених у процесі перевірок.

У разі невиконання законних вимог та вищезазначеного доручення уряду стосовно усунення порушень законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів Мін’юстом буде ініційовано питання стосовно вжиття Кабінетом Міністрів відповідних заходів щодо виконання міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

 

Читайте также по теме