ГолосUA
18:22 01/06/2010

Мін’юст: В Україні буде створено систему кримінальної юстиції для неповнолітніх осіб

  /> Міністр юстиції Олександр Лавринович видав наказ про створення робочої групи по розробці проекту Концепції розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні та затверджено склад указаної робочої групи.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Метою впровадження системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх є удосконалення превентивної та профілактичної роботи з метою запобігання вчиненню дітьми злочинів та інших правопорушень, а також створення ефективної системи реабілітації неповнолітніх правопорушників для їх ресоціалізації та соціальної реінтеграції.

Основними напрямками розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх проект Концепції визначає вдосконалення системи профілактики дитячої злочинності, спрямованої на зменшення рівня дитячої злочинності, та забезпечення на всіх етапах здійснення правосуддя належного захисту прав та інтересів дітей, ефективного правосуддя щодо дітей, які вчинили злочини та інші правопорушення.

Концепція також передбачає створення ефективної системи реабілітації дітей, які вчинили правопорушення, для їх ресоціалізації та соціальної реінтеграції.
 

Читайте также по теме