ГолосUA
18:09 24/01/2011

Мін’юст виявив відсутність 65% громадських організацій

Міністерство юстиції підготувало акти про відсутність 65 відсотків громадських організацій, перевірка яких здійснювалася протягом 2010 року.

Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович з посиланням на результати перевірок, передала прес-служба Мін’юсту.

Міністр пояснив, що перевірка організацій здійснювалася на виконання Закону України «Про об’єднання громадян». Протягом 2010 року Міністерство юстиції перевіряло об’єднання громадян, легалізовані в 1996 – 1999 роках.

Загалом було перевірено 257 об’єднань громадян. При цьому діяльність лише 50 з перевірених об’єднань громадян узгоджувалася із законодавством України та положеннями власних статутів. Виявлено окремі порушення у діяльності 17 організацій. Діяльність 13 організацій не узгоджувалася з вимогами законодавства та статутів. Проте переважну кількість громадських організацій — 167 з перевірених 257, взагалі не було знайдено за адресою місцезнаходження.

О. Лавринович зазначив, що Міністерство юстиції, відповідно до чинного законодавства, вживатиме заходи до громадських формувань, діяльність яких фактично припинена або виходить за межі, окреслені положеннями їхніх статутів.

Наразі Міністерство юстиції у міжвідомчій взаємодії з Державною податковою адміністрацією України, Держкомстатом України та держреєстраторами забезпечує проведення комплексу організаційних заходів з метою врегулювання ситуації щодо відсутніх за юридичною адресою об’єднань громадян, які не повідомили легалізуючому органу про зміну місцезнаходження.

На веб-сайті Мін’юсту розміщується інформація про організації, відсутні за адресою місцезнаходження, та оголошення для таких організацій з проханням повідомити Міністерству юстиції в установленому порядку про зміни, що відбулися в статутних документах об’єднання громадян, зокрема, про його місцезнаходження, чи про припинення його діяльності.

 

 

Читайте также по теме