ГолосUA
16:33 02/04/2010

Мін’юст змінив бланки про право власності на нерухомість

Міністерство юстиції затвердило нові зразки свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна.

Згідно з наказом Міністра юстиції Олександра Лавриновича відповідні свідоцтва уводяться в дію з 1 червня 2010 року, повідомила прес-служба Мін’юсту.

Згідно з наказом, підприємства бюро технічної інвентаризації з 1 червня 2010 року здійснюватимуть видачу на спеціальних бланках витягів про реєстрацію прав власності на нерухомість та витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно. Довідки-характеристики, видані до 1 червня 2010 року, будуть дійсними протягом трьох місяців з дати їх видачі.

Наказ впорядковує й інші відносини щодо видачі витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та оформлення свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна на спеціальних бланках.

Зокрема, встановлюється порядок постачання, зберігання, обліку та звітності про витрачання спеціальних бланків для видачі витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна. Вносяться зміни до інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій тощо.

Як повідомлялося, 11 лютого 2010 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їхніх обмежень». Закон передбачає покладення повноважень щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень на Міністерство юстиції, а також створення єдиної системи державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень у системі Міністерства юстиції.

 

Читайте также по теме