ГолосUA
13:24 07/10/2010

МінАПК проведе реформу аграрної освіти

Міністерство аграрної політики проведе реформу аграрної освіти.

Про це повідомила директор Департаменту аграрної освіти і науки Ірина Синявська на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA

“Більше 250 тисяч студентів навчаються у 23 навчальних закладах 3-5 рівнів акредитації. Ми сьогодні маємо 17 потужних університетських центрів у складі яких перебуває 92 технікуми та коледжі”,- пояснила вона.

І. Синявска зауважила, що сьогодні в Україні проводиться реформа освіти аграрної галузі. “Для цього Мінагрополітики створить 10 регіональних освітньо-наукових центрів на базі аграрних ВНЗ 3-4 рівня акредитації. До складу центру увійдуть училища і технікуми”.

За її словами, протягом останнього півріччя Мінагрополітики аналізує ринок праці і слідкує за працевлаштуванням студентів — студентів-аграріїв.

“Ми зрозуміли, що більше 25% — це підготовлені нами студенти для інших галузей… За розпорядженням Кабміну у кожному навчальному закладі створений спеціальний штатний підрозділ по вивченню ринку праці та працевлаштуванню студентів. Ми повернемось до того, коли буде гарантоване перше робоче місце”, — пояснила вона. 

І. Синявська також додала,що у результаті цих робіт держзамовлення випускників -аграріїв може зменшитись.

О. Проценко 

 

Читайте также по теме