ГолосUA
14:21 21/07/2010

МінАПК уточнило скориговані прогнози врожаю на 2010 рік (додано ГОЛОС)

Міністерство аграрно-промислової політики зменшило очікуваний прогноз врожаю до 42,1 мільйонів тон.

Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на брифінгу в Кабінеті Міністрів України, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, враховуючи нинішню погодну ситуацію в більшості світових країн коригують своє прогнози щодо збору цьогорічного врожаю.

/> (ГОЛОС)

«За нашими прогнозами наразі ми плануємо зібрати 42,1 мільйона тон зернових, з них пшениці — 17,8 мільйонів тон, в тому числі — 9 мільйонів тон продовольчої пшениці, 580 тисяч тон, ячменю 10 мільйонів тон та близько 2 мільйонів інших зернових. При цьому ми збільшуємо прогнози на врожай кукурудзи — біля 12 мільйонів тон», — зазначив він.

Врожай в цьому маркетинговому році планується, за словами міністра, використати таким чином: «6,7 тон на харчові потреби, на насіння – 3,5 мільйони тон, на корм худобі – 14,5 мільйони тон і, звичайно, експортна складова близько 16 мільйонів тон. З них пшениці біля 6,7 мільйонів тон, в тому числі й продовольчої 3 мільйони тон, ячменя біля 4 мільйонів тон і кукурудзи біля 5 мільйонів тон».

Перехідні залишки на наступний маркетинговий рік, як зазначив М. Присяжнюк, прогнозуються в обсязі 5 – 5,5 мільйонів тон зернових.

А. Береза
 

 

Читайте также по теме