ГолосUA
17:36 13/05/2009

Мінекології хоче позбавитись відповідальності за домашніх тварин

Міністерство екології має намір звільнитися від відповідальності за собак та котів. />  

Про це на прес-конференції у Києві повідомила голова товариства захисту тварин «Вірність» Ганна Абрамова, передав кореспондент ГолосUA.
 

За її словами, представники міністерства вже неодноразово заявляли захисникам безпритульних тварин, що не мають стосунку до цієї проблеми.
 

«На кожному засіданні, яких було тільки два, ми чуємо, що собаки та коти – це не їхня тема, мовляв, в нас немає для цього ані коштів, ані можливостей, ані людських ресурсів», — зазначила Ганна Абрамова.
 

А нещодавно, як заявила зоозахисниця, екологи ініціювали внесення змін до Закону України «Про жорстоке поводження з тваринами» аби прибрати звідти статтю про управління та контроль екологів за утриманням та поводженням з домашніми тваринами.
 

«Усі нормативні акти, проекти яких розробляються екологами містять ідею перенесення цієї місії знову на ЖКГ. Але це суперечить українському законодавству. Органи місцевого самоврядування мають право лише на збір та захоронення трупів тварин, на роботу з біологічними об’єктами вони права не мають», — наголосила Ганна Абрамова.
 

При цьому вона висловила побоювання, що у разі перенесення відповідальності за безпритульних собак та котів на органи місцевого самоврядування повернеться «стара практика їх винищення».
 

Н. Береза

 

Читайте также по теме