ГолосUA
07:19 16/10/2009

Мінекономіки: Другої хвилі кризи в Україні не буде

Міністр економіки України Богдан Данилишин вважає, що «не дивлячись на всю глибину і трагізм світової економічної кризи, другої хвилі не буде».

За словами міністра, «в Україні наявні дві великі проблеми». Перша — це «орієнтація на експорт її основних галузей промисловості — металургії, сільського господарства, хімічної промисловості та машинобудування».

Падіння світових цін, за його словами, погіршило ситуацію в зазначених сферах. Друга проблема — це «криза банківської системи як такої, орієнтація банків не на розвиток секторів економіки, а на споживче кредитування».

Данилишин вважає, що завдяки антикризовим мірам українського уряду сьогодні «значною мірою вдалося врівноважити ситуацію». «Ми навіть спостерігаємо ріст основних макроекономічних показників. Це притаманно для сільського господарства, де в період з січня по вересень поточного року темпи росту склали 3,3% порівняно з аналогічним періодом 2008 року. Вже чотири місяці поспіль ми спостерігаємо темпи росту по промисловості в цілому», переконаний Данилишин.

«Зрозуміло, що тих темпів розвитку, котрі ми мали до вересня 2008 року, найближчим часом досягти не вдасться, але з другої половини 2010 року ми будемо мати стабільні результати розвитку економіки України і, я гадаю, зможемо вийти на докризовий рівень в 2012 році», — сказав він.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

 

Читайте также по теме