ГолосUA
09:18 14/02/2010

Мінекономіки розробило антикризові дії на 2010 рік

Міністерство економіки України розробило проект основних напрямів антикризових дій на 2010 р. Проект розміщено на офіційному сайті відомства.

"Антикризові заходи, до яких вдався уряд, дозволили за відносно короткий період часу припинити стрімке падіння в базових галузях економіки, відновити довіру до банківської системи, розпочати кредитування підприємств та загальмувати інфляцію до 12,3% у 2009 р. проти 22,3% у 2008 р.", — йдеться у проекті. />  

Також у проекті наголошується, що Україна увійшла до групі країн світу, глибина падіння в яких зменшується з кожним кварталом. "Переломним став листопад, коли вперше за останні 15 місяців було зафіксовано зростання виробництва у розрахунку до відповідного місяця 2008 р.", — наголошується у проекті.
 

Зокрема у 2010 р. урядову політику планується спрямувати на утримання дефіциту бюджету на економічно безпечному рівні; проведення системних реформ у сфері державних фінансів та забезпечення фінансування держбюджету в рамках підготовки системних проектів Світового банку "Друга програмна позика на реабілітацію фінансового сектору" та "Четверта позика на політику розвитку"; реалізація урядового антиінфляційного плану, зокрема у ціновій, тарифній та конкурентній політиках, що дозволить утримати рівень інфляції в межах однозначного числа (9,7%).
 

За проектом, енергетична безпека країни у 2010 р. буде забезпечуватися шляхом реалізації низки заходів зокрема введення в дію перші черги Одеського та Субботінського нафтових родовищ на шельфі Чорного моря; забезпечення розвитку уранового виробництва та створення ядерно-паливного циклу в Україні, збільшення річного обсягу виробництва уранового концентрату до 846 тонн.; стимулювання заходів із запровадження енергозберігаючих технологій, обладнання, матеріалів, та здійснення на їх основі модернізації виробництва, в тому числі житлово-комунального господарства; продовження будівництва 1 черги Дністровської ГАЕС та введення в експлуатацію гідроагрегату № 3 Ташлицької ГАЕС.

 

Читайте также по теме