ГолосUA
08:01 07/06/2009

Мінекономіки заявляє про непричетність до закупівлі Міністерством оборони палива за завищеними цінами

Міністерство економіки не має відношення до договорів про закупівлю нафтопродуктів для потреб армії, укладених Міністерством оборони України в 2008 році, які передбачають закупівлю палива за цінами на третину вищими від роздрібних. />  

Про це заявив міністра економіки України Богдан Данилишин, пише «Дзеркало тижня».
 

Раніше видання писало, що за підрахунками Головного контрольно-ревізійного управління України, загальна сума закупівлі палива для військових за завищеними цінами була завищена на 54,3 мільйона гривень. Постачальниками нафтопродуктів згідно з документами були ТОВ «Інтертрейд Ойл», ТОВ «Фінанс менеджмент», ТОВ «Гепард» і ТОВ «Торговий дім «Слов’янська група».
 

Б. Данилишин зазначив, що договори на закупівлю нафтопродуктів з вище зазначеними підприємствами були укладені на підставі позитивних висновків Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель, про що, за результатами перевірки Міноборони, йдеться у листі ГоловКРУ від 19 вересня 2008 року №31/12-361.
 

При цьому, йдеться у повідомлення міністра економіки, Міжвідомча комісія з питань державних закупівель діяла відповідно до закону «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти», який 20 березня 2008 року втратив чинність. Водночас, чинним законодавством у сфері державних закупівель не передбачено, що Мінекономіки є правонаступником Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель, пояснюють у відомстві.
 

«Мінекономіки в листі від 29 жовтня 2008 року №3306-23/5364-04, на виконання доручення прем’єр-міністра України від 30 вересня 2008 року №31995/6/1-08 до вище зазначеного листа ГоловКРУ, інформувало Кабінет міністрів України, що Міністерством економіки України… не надавалися погодження на застосування Міноборони процедури закупівлі нафтопродуктів в одного учасника у 2008 році», —наголошують у Міністерстві економіки.

 

Читайте также по теме