ГолосUA
10:45 08/01/2010

Мінфін фінансує тільки захищені статті бюджету — голова Херсонської ОДА

В обласній державній адміністрації Херсонської області спростовують інформацію міністерства фінансів про повноцінне фінансування регіону державним казначейством на 28 грудня 2009 року.

З такою заявою виступив голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков.

Як чиновник сам повідомив, він здивований заявами міністерства і вважає, що такі повідомлення вводять громадськість в оману, йдеться на офіційному сайті президента Віктора Ющенка.

"Станом на 28 грудня 2009 року в області утворився розрив між доходами і витратами у сумі 120 млн грн. У тому числі й по виплаті зарплати працівникам бюджетної сфери. Також станом на 31 грудня 2009 року держказначейством по Херсонській області не проведено більш ніж 12 тисяч платіжних доручень сільських, селищних, районних і міських рад на загальну суму 40 млн грн. Це факт, він підтверджений документально", — повідомив Б.Сіленков.

На його переконання, не можна обмежувати проблему лише виплатами зарплат бюджетникам.

"Якщо Мінфін прийняв рішення фінансувати лише захищені статті, потрібно чесно про це сказати регіонам і тим радам, які по копійці збирали ці кошти і в кінці фінансового року не змогли їх використати", — підсумував губернатор.

За даними Б.Сіленкова, серед 40 млн грн неперевірених платежів є платіж у 3 млн грн для облавтодору — кошти на пальне, яке було витрачено на боротьбу зі стихією.

Нагадаємо, міністерство фінансів України у своїй заяві від 31 грудня 2009 року звинуватило Б.Сіленкова в поширенні недостовірної інформації щодо бюджетного фінансування регіону в рамках дотації вирівнювання.

 

Читайте также по теме