Мінфін не збирається зупиняти імплементацію Податкового кодексу через 45 з 6000 норм

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Зупиняти прийняття нового Податкового кодексу через незадоволення платників податків 45 з 6000 норм не можна.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Таку думку висловила заступник міністра фінансів України Тетяна Єфименко в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

face="Times New Roman, serif">
size="3">За її словами, в кодексі загалом передбачено більше 300 статей та понад 6000 норм. “Протести викликають 10 статей та 45 норм. Тому наша позиція полягає в тому, що ми повинні почути кожного, хто протестує проти економічних позицій Податкового кодексу та згідно процедур діючого законодавства намагатися змінити його. Але це не означає що, якщо з 6000 норм платникам податкам не подобається навіть 100, а не 45, ми повинні зупинити рух Податкового кодексу, адже всі інші норми містять набагато більше переваг, ніж недоліків про які йде мова”, — зазначила вона.

face="Times New Roman, serif">
size="3">При цьому чиновник запевнила, що повна відмова від нового кодексу призведе до повернення “до недоліків існуючого податкового законодавства”. “Коли ми чуємо в переговорах про те, що давайте візьмемо за основу існуючий кодекс і по ньому пройдемося і вирішимо, що робити з тією чи іншою нормою, то такі аргументи, перш за все, використовують люди, як мають певні політичні погляди… Все це можна зробити і зараз”, — наголосила вона.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Т. Єфименко також заявила, що для створення нового Податкового кодексу в українських реаліях знадобиться не менше двох років.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Також заступник міністра оголосила, що проект українського ПК “знайшов гарні відгуки міжнародних спеціалістів та видань”.

Читайте также по теме