ГолосUA
08:47 18/07/2009

Мінфін погіршив прогноз дефіциту Держбюджету

Міністерство фінансів України переглянуло цільовий показник дефіциту Держбюджету 2010 року з рівня 3% до 4% від показника ВВП.

Про це повідомила повідомила прес-служба Мінфіну.

Збільшення дефіциту Держбюджету до 4% від ВВП зумовлено, перш за все, втратою надходжень бюджету від прийнятих в кінці 2008 року та протягом 2009 року Верховною Радою антикризових законів, які надають податкові преференції в різних галузях економіки.

Водночас, Міністерство фінансів вже переглянуло прогноз макроекономічних показників на 2010 рік який вже враховує покращення зовнішньої кон’юнктури та поступове відновлення економічного зростання в Україні а також прогноз доходів бюджету. Таким чином, за методологією МВФ дефіцит Бюджету України 2010 року на рівні 4% є цілком сприйнятливим.

Згідно з інформацією Мінфіну, новий показник дефіциту бюджету сформований з урахуванням дій щодо поліпшення фінансового стану компанії «Нафтогаз України» у зв’язку з неможливістю стрімкого підняття тарифів на газ та здійснення заходів щодо поетапного їх приведення до ринкових умов.

„Дефіцит залишається на економічно безпечному рівні і в основному буде спрямований на здійснення інвестиційних видатків і буде мати реальні неемісійні джерела покриття (запозичення, приватизація)”, – йдеться в повідомленні

Як відомо, 25 лютого 2009 року Кабмін затвердив Бюджетну декларацію, в якій показник дефіциту бюджету був визначений на рівні не більш як 3% від ВВП.

 

Читайте также по теме