ГолосUA
09:48 25/01/2010

Мінфін проконтролює своєчасність виплат зарплат бюджетникам

Міністерство фінансів візьме під свій контроль своєчасність виплат заробітних плат та додаткових виплат працівникам бюджетної сфери.

Про це повідомила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на селекторній нараді з головами облдержадміністрацій, передав кореспондент ГолосUA.

За словами прем’єра, вона дала доручення Мінфіну, аби уряд отримував інформацію щодо своєчасного забезпечення виплат зарплат та додаткових виплат у січні 2010 року. “Тому 22 січня було прийнято рішення збільшення сум дотацій по місцевих бюджетах на півмільйона гривень. Щоб на місцях був повний баланс, і були забезпечені усі видатки, даю доручення Мінфіну забезпечити перерахування передбачених видатків місцевим бюджетам за січень. А також проконтролювати, аби місцева влада здійснила всі виплати”, — наголосила Тимошенко.

Водночас заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук зазначив, що уряд має всі фінансові можливості для здійснення таких виплат. “Якщо у січні 2009 року сума дотацій з держбюджету місцевим бюджетам складала 2,4 млрд. грн, то зараз ця сума складає 3,5 млрд. грн. При тому, що видатки на ці доплати складають 500 млн. грн, сума дотацій все одно збільшена”, — наголосив урядовець.

Він також повідомив, що Мінфін направить листи усім обласним фінансовим управлінням з роз’ясненням щодо нарахування надбавок у січні.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме