ГолосUA
16:54 12/08/2009

Мінфін звинуватив Нацбанк у гальмуванні рекапіталізації банку “Надра”

Виконуючий обов’язки міністра фінансів України Ігор Уманський заявляє, що Національний банк України фактично гальмує процес рекапіталізації банку «Надра», не виконуючи раніше досягнуті домовленості.

Про це він заявив сьогодні в коментарі журналістам.

«Починаючи з введення тимчасової адміністрації, а це було 10 серпня, на жаль, прогресу з простого і зрозумілого із самого початку питання, без якого ми в капітал входити не будемо, — питання зовнішніх боргів, — просування ніякого», — сказав І. Уманський. Він відзначив, що на сьогоднішній день є рішення про рекапіталізацію, про те, що уряд готовий розглядати питання про входження в капітал після вирішення ряду питань по банку, в першу чергу, пов’язаних із зовнішніми боргами.

«На жаль, ми, як не були, так і не являємося учасниками цього процесу (вирішення питання з боргами — ред.)», — сказав І. Уманський. Він відзначив, що Нацбанк не прислухався до рекомендацій Мінфіну за призначенням адміністратора банку.

«Ми пропонували Національному банку призначити тимчасовим адміністратором людину, яку ми плануємо, у разі рекапіталізації, призначити головою правління. Тоді, принаймні, через кадрове питання ми могли б брати на себе відповідальність за переговорний процес (по вирішенню питання про зовнішні борги — ред). Національний банк, на жаль, не прислухався до наших рекомендацій. Тому питання по рекапіталізації банка «Надра» не просувається через, на мою думку, не дуже зрозумілу позицію в цьому відношенні НБУ», — сказав І. Уманський.

Нагадаємо, Національний банк має намір сприяти реструктуризації зовнішньої заборгованості банка «Надра», що входить до групи найбільших, і почати його капіталізацію до грудня.

За матеріалами “УНІАН”, “proUA”.

 

Читайте также по теме