ГолосUA
08:21 03/03/2009

Міністерство аграрної політики: Проблем із сіллю в Україні немає

В Україні немає проблем із видобутком солі. Про це кореспонденту ГолосUA повідомив заступник директора департаменту харчової промисловості Міністерства аграрної політики України Віктор Яницький. «Соляна промисловість працює, ми лише у лютому збільшили видобуток на 29%. Солі вистачить на всіх», — зазначив він.

За словами Віктора Яницького, проблеми в регіонах з нестачею солі не свідчать про дефіцит. «Солі в резервах достатньо, але чому регіони її не закупляють, тут потрібно розбиратися на місцях. Навряд чи попит зменшився, можливо, є організаційні проблеми — наприклад, у торгівлі немає обігових коштів», — сказав він.

Напередодні з’явилася інформація, що у регіонах України відчувається дефіцит солі через закриття найбільшого виробника солі — заводу «Артемсіль». Проте держпідприємство відразу виступило зі спростуванням інформації, оприлюднивши заяву, в якій йшлося, зокрема, що «ажіотаж, який виник останнім часом довкола харчової солі, безпідставний» і «Артемсіль» працює стабільно, як і раніше».

 

Читайте также по теме