ГолосUA
14:51 02/10/2009

Міністерство надзвичайних ситуацій профінансоване державою на 20%

Міністерство надзвичайних ситуацій отримує державне фінансування в обсязі 20% від потрібного.

Про це під час брифінгу повідомив журналістам директор департаменту охорони здоров’я та медико-біологічного захисту Міністерства надзвичайних ситуацій України Олексій Громазін, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у 2009 році МНС отримало із державного бюджету лише 6 мільйонів 500 тисяч гривень, тобто 1/5 від потрібних коштів, незважаючи на те, що бюджетний запит формується своєчасно.

Наслідком, за словами О. Громазіна, є гальмування програм, необхідних для забезпечення невідкладної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

Зокрема, по програмі розвитку санітарної авіації, МНС планує закупити до 2013 року 20 рятувальних вертольотів, наразі ж лише один з них розмитнюється у м. Ніжин, а до кінця року рятувальники планують отримати ще три машини.

Нестача коштів, повідомив керівник департаменту, не дає особовому складу, зокрема лікарям, вчасно проходити підвищення кваліфікації.

“Керівники на місцях повинні якось викручуватися, домовлятися з закладами післядипломної освіти, адже курси по підвищенню кваліфікації коштують близько 2 тисяч гривень, а міністерство не має кошторису на ці потреби”, — розповів О. Громазін.

За словами О. Громазіна, останні 8 років не проводилося жодне технічне переобладнання медичних підрозділів рятувальників.

І. Носальська.

 

Читайте также по теме