ГолосUA
07:14 24/12/2008

Міністерство охорони навколишнього природного середовища закликає українців купувати лише сертифіковані ялинки

Міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук просить українців купувати новорічні ялинки виключно на базарах або у сертифікованих продавців.

Про це йдеться у зверненні міністра, оприлюдненому на офіційному сайті Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

«Міністерством охорони навколишнього природного середовища України вживаються заходи щодо збереження та відновлення довкілля. Так, у 2008 році розпочато національну програму із заліснення території України, прийнято декілька нормативно-правових актів щодо запобігання неконтрольованій вирубці лісів, створено 45 природних парків і заповідників. Зараз у всіх регіонах України стартувала природоохоронна акція «Новорічна ялинка», яка покликана запобігти незаконній вирубці святкових дерев», — йдеться у зверненні.

«Купуючи ялинку на організованих базарах та у сертифікованих продавців, ви не тільки зробите свій внесок у збереження довкілля, а й у відновлення зелених насаджень. Адже частина сплачених за ялинку коштів піде на створення нових хвойних лісів», — зазначає міністр.

 

Читайте также по теме