Даниил Кляхин
18:08 02/11/2010

Міністерство закордонних справ РФ привітало створення Єврорегіону «Донбас»

 

«Значним внеском у скарбничку багатогранного співробітництва наших країн» назвало Міністерство закордонних справ Російської Федерації створення Єврорегіону «Донбас», яке ухвалили Луганська область України та Ростовська область Росії.

Про це йдеться у спеціальній заяві МЗС РФ, переданій власному кореспонденту ГолосUA у Москві.

«Донбас» є вже четвертим Єврорегіоном, сформований по периметру російського кордону, слідом за єврорегіоном «Дніпро» (Брянська, Чернігівська та Гомельська область Білорусі), «Слобожанщина» (Бєлгородська та Харківська області), «Ярославна» (Курська та Сумська області). Основне завдання нового транскордонного об’єднання — реалізація спільних проектів у таких галузях, як регіональна економіка, нові технології, комунікації, транспорт, зв’язок, наука, культура, освіта, захист навколишнього середовища, ліквідація надзвичайних ситуацій, стихійних лих та їх наслідків.

«Створення Єврорегіону «Донбас» йде у руслі цілого ряду доручень щодо розвитку та вдосконалення прикордонного співробітництва, які дали президенти Російської Федерації і України на зустрічі з керівниками прикордонних регіонів Росії і України 21 квітня 2010 року в Харкові, в ході міждержавних консультацій на вищому рівні в м. Глухів Сумської області та Завидовому 17-18 вересня 2010 року, на Першому російсько-українському міжрегіональному економічному форумі в Геленджику 4 жовтня 2010», — йдеться у повідомленні. Російській МЗС висловив сподівання, що «формат транскордонного взаємодії вздовж російсько-українського кордону буде розширюватися і далі».

Читайте также по теме