ГолосUA
16:23 24/10/2008

Міністерство зв’язку РФ закликає Нацраду припинити шантаж

Міністерство зв’язку і масових комунікацій Російської Федерації закликало українську владу не політизувати питання про мовлення російськомовних телебачення і радіо.

"Ми пропонуємо припинити політизувати та штучно загострювати питання мовлення російськомовного телебачення і радіо в Україні", — заявив голова Мінзв’язку РФ Ігор Щоголев сьогодня журналістам.

Так він прокоментував заяву Національної ради з питань телерадіомовлення України про те, що з 1 листопада буде припинено розповсюдження російськомовних телеканалів в Україні. 

"Проблема при наявності доброї волі та бажанні домовитися може бути вирішена. Для цього необхідно тільки одне — припинити дискримінацію російських каналів", — сказав міністр. 

"Ми прекрасно знаємо, що ані ВВС, ані СNN, ані Euronews, який, до речі мовить російською, не натикаються на жодні обмеження. Ця нечесність українських регуляторів мовлення просто впадає в око", — відзначив він. 

Міністр закликав припинити шантаж "чесних кабельних операторів та відмовитися від усіляких спроб силовим методом втрутитися в питання розповсюдження програм та сісти за стіл переговорів". 

Крім того, він наголосив, що обмеження десятків мільйонів людей на отримання інформації тією мовою, яка їх влаштовує, протирічить духу та букві міжнародного права та положенням Конституції самої України.

 

 

Читайте также по теме