ГолосUA
15:12 25/06/2010

Міністерству освіти та науки пропонують переглянути умови прийому на наступний рік

Громадянська мережа Опора пропонує Міністерству освіти та науки переглянути умови прийому на наступний рік та визначити, за якими правилами будуть зараховувати до студентських лав.

Про це сказала голова правління Громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Опора пропонує завчасне оприлюднення Умов без подальших змін також є запобіжником для зайвих витрат бюджетних коштів, свідками чого ми стали в цьому році”, — наголосила вона. За її словами, 13 млн. 378 тис. 300 гривень було передбачено та витрачено на тих абітурієнтів, які не прийшли на ЗНО, бо дізналися вже в квітні, що тестування їм просто не потрібне.

Водночас керівник проекту Комітету виборців України Наталія Лінник підкреслила, що повернення вступних іспитів у Виші та врахування атестатів при вступі до вузу є “політичним хабарем” влади для ректорів та вчителів.

“Питання врахування балу атестату можна було вводити лише з наступного року, коли б школярі від початку року знали, що оцінки атестату будуть для них важливі при вступі”, — сказала вона.

О. Каретнікова

 

 

Читайте также по теме