ГолосUA
08:58 19/04/2010

Міністр охорони здоров’я та представник ЮНІСЕФ в Україні поговорили про щеплення

У Міністерстві охорони здоров’я України відбулася зустріч керівництва МОЗ із представниками Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Участь у зустрічі взяли Міністр охорони здоров’я України Зіновій Митник, перші заступники міністра Василь Лазоришинець і Головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков та керівники структурних підрозділів МОЗ. З боку Дитячого фонду були присутні представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо, заступник пані Мокуо Ритта Поутіайнен, регіональний радник ЮНІСЕФ з питань охорони здоров’я Октавіан Бівол.

Про це повідомили у прес-службі уряду.

Юкіе Мокуо у рамках зустрічі, привітала Зіновія Митника з новою посадою та виразила бажання продовжувати співпрацювати із Міністерством.

«Сфера охорони здоров’я – це наша основна сфера співпраці з урядом України», — зазначила пані Мокуо, та наголосила, що сьогодні існує три основні напрямки співпраці ЮНІСЕФ і МОЗ України.

Перший напрямок, який Дитячий фонд виділяє як принципово пріоритетний, стосується якості послуг охорони здоров’я матері і дитини. Зокрема мова йде переважно про покращення якості медичного обслуговування у перинатальний період (Перинатальний період — період, який починається з 22-го повного тижня вагітності і закінчується після 7 повних діб життя новонародженого (168 годин після народження. – Ред.).

Профілактика: імунізація — другий напрямок співпраці. Представник ЮНІСЕФ виказала занепокоєність стосовно ймовірних інфекційних спалахів, які можуть бути спровоковані відсутністю вакцинації. «Не менш важливим питанням сьогодні є утилізації вакцини проти кори та краснухи», — звернула увагу Міністра Юкіе Мокуо.

«Питання імунізації дуже політизоване в Україні. Багато негативної інформації з’являються у ЗМІ без будь яких на те мотивів», — зазначила представник ЮНІСЕФ в Україні.

Третім напрямком співпраці МОЗ України із ЮНІСЕФ є профілактики йодо-дефіцитних захворювань. «Роль Міністерства охорони здоров’я України дуже важлива у просуванні цього питання. Ми прагнемо об’єднати зусилля, тому нам потрібно знати, яким чином всі наші ініціативи можуть бути поєднані з процесом реформування системи охорони здоров’я?», — запитала Юкіе Мокуо.

Зі свого боку Зіновій Митник відмітив прогресивний результат у показниках передачі ВІЛ/СНІД від матері до дитини. «Ми спільними зусиллями досягнули покращення показників передачі ВІЛ/СНІД від матері до дитини. Я сподіваюся, що інформаційне поле буде насичене за сприяння ВООЗ та ЮНІСЕФ. І ця інформаційна підтримка має важливе значення у нашій спільній роботі», — підкреслив Міністр, та додав, що план соціально-економічного розвитку України на 2010 рік вже затверджено, що дасть поштовх у плануванні ефективної співпраці на майбутнє між структурами Міністерства охорони здоров’я та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

 

Читайте также по теме