ГолосUA
17:11 25/06/2010

Міністр пообіцяв зробити швидку допомогу швидкою

Новий Закон про швидку та екстрену медичну допомогу повністю змінює підходи до її надання та організації.

По це заявив міністр охорони здоров’я України Зиновій Митник під час прямої телефонної лінії у редакції газети “Комсомольська правда” в Україні”, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми на сьогодні вже маємо готовий, обговорений, погоджений всіма регіональними владами і центральними міністерствами Закон про невідкладну екстрену медичну допомогу. У новому Законі ми трохи хочемо змінити підходи, вектор діяльності по Україні — ми хочемо, щоб швидка допомога була швидкою”, — сказав він.

За словами міністра, новий Закон передбачає придуття швидкої допомоги у населеному пункті сільського типу до 20 хвилин, міського типу або великого міста — у межах 15 хвилин. Головне, підкреслив З. Митник, що у цьому Законі змінюються принципи фінансування і управління швидкою.

“Ми цей Закон погодили, всі зауваження виправили, врахували громадське обговорення. Він вже у Кабінеті міністрів і найближчим часом буде направлений до Верховної Ради. Так що я сподіваюся, що до Нового Року ми його приймемо і запустимо у діло”, — повідомив міністр охорони здоров’я.

Відповідаючи на запитання, яку позицію має Мінохорони здоров’я щодо нових правил виклику швидкої у Києві, він сказав: “Швидка допомога міста Києва є у абсолютному підпорядкування Київської державної міської адміністрації. Вона у праві приймати будь-які рішення, що стосується швидкої допомоги”.

Нагадаємо, 18 червня депутати Київради затвердили нові правила виклику бригад швидкої медичної, спеціалізованої психіатричної та пунктів невідкладної медичної допомоги, дільничних лікарів-терапевтів, педіатрів і лікарів-спеціалістів амбулаторно-поліклінічних закладів столиці, за якими оператор швидкої вирішуватиме, куди направити виклик — на швидку, невідкладну допомогу, або терапевту.

І. Носальська />  

Читайте также по теме