ГолосUA
07:54 19/10/2009

Міністр сім’ї, молоді та спорту запевнив, що в «Артеку» безпечно

Міністр сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко заявив, що дитячий табір «Артек» є безпечним місцем для відпочинку дітей.

Про це він заявив під час прес-брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

««Артек» — є безпечним, є гарним місцем для відпочинку дітей», — запевнив він.

За словами міністра, у зв’язку з інформацією, яку розповсюдили ЗМІ, Кабмін продовжує у постійному режимі контролювати ситуацію в «Артеці».

Він наголосив, що інформація про гвалтування у дитячому таборі викликала занепокоєння у батьків. «Та інформація, яка є, достатньо збурила громадську думку, і наші телефони були червоні від дзвінків батьків, які справді хивлювались — їхати дітям чи ні», — сказав Ю. Павленко.

Міністр додав, що у Кабміні не знають точну кількість дітей, які поїхали до «Артеку» після появи інформації про гвалтування. Проте він зазначив, що інформації про випадки відмови від поїздки до табору поки не було.

Нагадаємо, 13 жовтня народний депутат Вадим Колесніченко заявив, що в "Артеку" гвалтували дітей. За його словами, до нього "звернулася мати двох дітей, які були згвалтовані в "Артеку". Пізніше директор Міжнародного дитячого центру "Артек" Борис Новожилов та адміністрація центру спростовали цю заяву.

Генеральна прокуратура заявила про затримання підозрюваного у зґвалтуванні дітей в міжнародному дитячому центрі "Артеці" і продовженні арешту на 4 місяці.

К. Коваленко.

 

Читайте также по теме