ГолосUA
13:55 17/12/2010

Міністр соцполітики Тігіпко розповів про необхідні пільги і субсидії

 

Нині, після прийняття нового Податкового кодексу, ми починаємо найважливіші реформи, які будуть сконцентровані в соціальному блоці. Про це заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, звертаючись до членів колегії Міністерства, передала прес-служба уряду.

Під час засідання урядовець окреслив коло першочергових питань, якими опікуватиметься Мінсоцполітики. Він зазначив, що одне із найважливіших завдань, яке поставлено перед Міністерством, – це пенсійна реформа. Проект відповідного закону вже відпрацьований та переданий до Верховної Ради. За словами Сергія Тігіпка, процес обговорення пенсійної реформи супроводжуватиме активна інформаційно-роз’яснювальна робота.

Ще одне важливе завдання Мінсоцполітики – це врегулювання надання пільг державою. „Головне завдання – упорядкувати їх перелік та максимально оптимізувати законодавство, яке регулює це питання. Процеси надання пільг повинні бути прозорими, чіткими та орієнтованими на якісне обслуговування громадян”, — зазначив Сергій Тігіпко. Урядовець наголосив на необхідності переходу до персоніфікації пільг.  

Мінсоцполітики продовжуватиме також роботу з надання субсидій. Сергій Тігіпко вважає, що впровадження механізму врегулювання питання субсидій є правильним кроком. Водночас урядовець наголосив, що попереду ще багато роботи, оскільки кількість звернень українців до органів соціального захисту постійно зростає.

„Доручаю відповідним керівникам здійснити аналіз роботи структурних підрозділів, які займаються безпосереднім оформленням та нарахуванням субсидій. Це повинно бути зроблено максимально швидко та ефективно”, — підсумував Сергій Тігіпко.

Читайте также по теме