ГолосUA
07:03 02/04/2010

Міністр транспорту доручив організувати ефективну систему повітряних перевезень

Україні необхідно організувати систему повітряних перевезень, щоб з максимальною ефективністю використати транзитний потенціал України.

Таку думку висловив міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко, повідомила прес-служба відомства.

Міністр зауважив, що сьогодні в Україні не найкраща ситуація на ринку авіаційних перевезень. Пасажири, на жаль, віддають перевагу іноземним брендам, а не вітчизняним. Змінити ситуацію на користь українських авіакомпаній можливо лише підвищенням якості обслуговування пасажирів та гнучкою тарифною політикою. Крім того, на ринку авіаційних перевезень має панувати здорова конкуренція, а не протекціонізм. Висока якість надання послуг та надійна безпека – це основні критерії.

«Ураховуючи особливості ринку, нам треба таким чином організувати систему повітряних перевезень, щоб з максимальною ефективністю використати транзитний потенціал України. Будь-яка втрата прибутку від транзитних перевезень – велика розкіш для нас», — наголосив Костянтин Єфименко.

Особлива увага головним повітряним воротам країни – Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Як зазначив міністр, треба докласти максимум зусиль, щоб забезпечити його стрімкий розвиток. Вже найближчим часом «Бориспіль» не повинен поступатися провідним європейським летовищам за рівнем технічного обладнання та обслуговування пасажирів. />  

Щодо загального розвитку інфраструктури, то перед Державною адміністрацією авіаційного транспорту стоїть завдання скерувати роботу вітчизняних аеропортів таким чином, щоб її результатом стала стабільна прибуткова діяльність.

«Аеропорти – стратегічно важливі об’єкти, які є невід’ємною частиною транспортного комплексу і мають на гідному рівні обслуговувати пасажирів, забезпечувати роботу авіакомпаній та наповнювати державний бюджет», — наголосив Міністр.

 

Читайте также по теме