ГолосUA
06:37 26/01/2009

Міністр закордонних справ Польщі каже, що Україна НАТО вже не потрібна

Міністр закордонних справ Польщі Радек Сікорський сказав, що Північно-атлантичний альянс втомився від розширення і наразі не має намірів приймати Україну та Грузію.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Пан Сікорський, який, як вважають, є головним кадидатом на посаду генерального секретаря НАТО, коли обиратимуть нового керівника у квітні, наголосив в інтерв"ю британському часопису Daily Telegraph, що членство обох країн в альянсі є досить далекою перспективою. 

На саміті НАТО у квітні минулого року, Україні та Грузії сказали, що вони будуть членами альянсу, хоча й не було запропоновано графіку. 

Пан Сікорський сказав, що члени альянсу повинні дотримуватись обіцянки, але наголосив, що наразі країни-члени НАТО хочуть заохотити Київ та Тбілісі до проведення реформ. 

В інтерв"ю британському виданню міністр закордонних справ заперечив, що неотримання Грузією та Україною плану дій щодо членства можна трактувати як перемогу Росії, яка проти розширення НАТО на схід. 

На саміті в Румунії Польща була одним з найактивніших членів, які підтримували надання Україні та Грузії ПДЧ. Втім такі важливі гравці альянсу, як Німеччина та Франція наполягали, що обидві країни ще не готові до такого кроку.  />  

Читайте также по теме