ГолосUA
08:17 09/07/2010

Міністра охорони здоров’я Митника перевірить слідча комісія

У парламенті створено слідчу комісію з перевірки діяльності міністра охорони здоров’я Зиновія Митника і зареєстровано постанову про його звільнення.

Вчора Регламентний комітет парламенту провів позачергове закрите засідання.

Одним з головних питань, що стояли на порядку денному, було питання створення тимчасової слідчої комісії, яка займеться вивченням діяльності Міністерства охорони здоров’я Зиновія Митника. Чиновникові закидають неефективне використання державних коштів.

Створення цієї комісії лобіює народний депутат від Партії регіонів, глава Комітету з охорони здоров’я Тетяна Бахтєєва.

За її словами, приводом для розслідування послужив звіт Контрольно-ревізійного управління. Під час перевірки КРУ були виявлені зловживання під час закупівель ліків і медичного устаткування. Йдеться про порушення, які були допущені в часи, коли нинішній міністр очолював департамент держзакупівель Мінохоронздоров’я.

Минулого тижня комітет Бахтєєвої більшістю голосів схвалив створення тимчасової слідчої комісії. Тепер, згідно з законодавством про діяльність Верховної Ради, Регламентний комітет повинен схвалити її створення і винести це питання в сесійний зал. Проте, за свідченням членів регламентного комітету, на них чинився тиск з боку керівництва Партії регіонів.

Нагадаємо, Митник вважається креатурою прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Врешті-решт комісія була створена, незважачи на спроби заблокувати цей процес з боку покровителів Митника. Про це повідомив член Комітету з охорони здоров’я Юрій Гайдаєв, якого Бахтєєва делегувала на засідання Регламентного комітету.

Глава Регламентного комітету Володимир Макєєнко не підтвердив, але й не спростовав інформацію про тиск на депутатів. Комісія почне свою роботу не раніше осені. У зал для голосування постанову про створення комісії поки що не винесено. Крім того, скоро нинішня парламентська сесія закривається до середини вересня.

Проте, якщо у коаліції виникне гостра необхідність звільнити Митника скоріше, вона зможе це зробити. У парламенті вже зареєстровано постанову про звільнення Митника. Її внесли бютівці Євгеній Добряк і Раїса Сорочинська-Кириленко. /> За матеріалами: Дело
 

Читайте также по теме