Міністри не прийдуть на годину запитань до уряду, бо вже не підконтрольні Литвину — експерт

face="Times New Roman, serif">
size="3">Практика участі заступників міністрів у годині запитань до уряду в Верховній Раді продовжуватиметься.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Таку думку висловив політолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Експерт наголосив, що Голова Верховної Ради має рацію у тому, що вимагає від міністрів особисто з'являтися на годину запитань до уряду до парламенту. Водночас, В. Небоженко заявив, що Верховна Рада скомпрометувала себе як вищий орган влади, коли прийняла ряд неправомірних рішень. “Верховна Рада, яка дозволила політично заангажованому Конституційному суду вирішити долю Конституції… з цієї хвилини парламент зменшив свою політичну владу вдесятеро”, — заявив В. Небоженко.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Він додав, що черговим фактором зменшення поваги до парламенту стало прийняте самими народними депутатами рішення про продовження власних повноважень на рік. “Після цього вона (Верховна Рада — ред.) остаточно втратила хоч якийсь авторитет в країні”, — наголосив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="3">В. Небоженко “Спроби Литвина зімітувати нормальне розділення влади між Кабміном, Президентом та Верховною Радою… Ну, як він може викликати міністрів, якщо вони йому вже не підконтрольні? Ну, звісно, вони не прийдуть. А прийдуть, якщо тільки туди випадково прийде сам Президент”, — зауважив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Нагадаємо, сьогодні Голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив про своє звернення до Прем'єр-міністра у листі з проханням, аби усі міністри особисто з'являлися на годину запитань до уряду по п'ятницях. 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Не з'являтися, на думку В. Литвина, можуть лише ті міністри, які перебувають у відрядженні. Також В. Ливтин звернувся із проханням до міністрів не надсилати замість себе своїх заступників і не планувати відряджень для спілкування з населенням. Із темою, як зазначив В. Литвин, народні депутати мають визначитися пізніше.

Читайте также по теме