ГолосUA
12:47 03/04/2010

Міністри оборони країн СНД зустрінуться в Москві 14 квітня

Засідання Ради міністрів оборони країн СНД відбудеться 14 квітня в Москві.

Про це повідомив секретаріат Ради міністрів оборони держав Співдружності.

Згідно з інформацією, делегації з Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану і України розглянуть понад 20 питань по різних напрямах взаємодії військових відомств країн СНД.

Зокрема, очікується, що учасники зустрічі затвердять текст звернення до ветеранів Великої Вітчизняної війни, Збройних Сил і військовослужбовців, що проходять військову службу в дружніх арміях.

"Голови оборонних відомств розглянуть проект Угоди про увічнення пам’яті про мужність і героїзм народів держав — учасниць Співдружності незалежних держав у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.; погоджують заходи щодо проведення в 2010 році в Співдружності Року ветеранів Великої Вітчизняної війни, оголошеного таким рішенням Ради голів держав СНД від 9 жовтня 2009 р. Планується також затвердити Перспективний план спільних заходів міністерств оборони в області військово-меморіальної роботи до 2015 р.", — йдеться в повідомленні секретаріату.

Також міністри оборони розглянуть питання створення і вдосконалення спільних систем військового призначення: будуть узгоджені пріоритетні напрями військово-технічної співпраці по створенню спільної системи зв’язку і автоматизації збройних сил країн СНД, оцінений стан, визначені перспективи розвитку єдиної системи державного пізнання радіолокації "Пароль".

"Ухвалені рішення дозволять Раді міністрів оборони держав — учасниць СНД продовжувати послідовно удосконалювати систему багатосторонньої військової співпраці у форматі партнерських стосунків на просторі СНД, розвивати взаємовигідну взаємодію у військовій сфері на основі обліку загальних і національних інтересів", — підкреслив секретаріат.

За матеріалами: РБК-Україна

 

Читайте также по теме