ГолосUA
14:13 20/11/2008

Міністри транспорту Росії та України не виконали доручення своїх президентів

Міністр транспорту Російської Федерації відкидає звинувачення у тому, що його країна не виконує умови судноплавства у Керченській протоці.

Як повідомив кореспондент ГолосUA, про це сьогодні на прес-конференції, що проходила після зустрічі міністрів транспорту Росії та України, повідомив міністр транспорту РФ Ігор Лівітін.

За його словами, наразі діють умови тимчасового положення, підписаного 11 листопада 2007 року, щодо судноплавства у Керченській протоці, і Росія, як і Україна їх виконує. Але під час зустрічі міністри обох країн так і не домовились про створення консорціуму для врегулювання спірних питань судноплавства у Керченській протоці.

«Ми ( ГолосUA: міністр транспорту України Йосип Вінський і міністр транспорту РФ Ігор Лівітін ) не виконали доручення наших президентів щодо створення консорціуму по керуванню судноплавства в протоці », — зазначив Лівітін.

Також він додав, що, на його думку, створення такої компанії зняло би всі питання, як для працівників, так і для власників суден на обох берегах протоки — це було б на користь держав і на користь бізнесу судноплавства.

РФ вже створила у цьому напрямі робочу групу. Вінський зазначив, що українська сторона почне роботу над питанням створення консорціуму вже сьогодні.

 

Читайте также по теме