ГолосUA
19:09 23/03/2009

Міноборони Британії розсекретило офіційні документи про НЛО

Британське міністерство оборони опублікувало нову порцію документів про контакти з непізнаними летючими об’єктами періоду 1987-1993 років. />  

Як повідомила Бі-бі-сі, серед них — рапорт про трикутне НЛО, яке літало над землею, а потім «пішло зі швидкістю 500 миль на годину».
 

Крім того, в них є також повідомлення про жінку, яка спостерігала сферичної форми об’єкт, що світився, над містом Норіч після зустрічі з людиною, яка розповіла їй, що прибула з планети, схожої на Землю.
 

У листопаді 1989 року «перелякана до смерті» жінка зателефонувала на військову авіабазу в графстві Суффолк і повідомила про зустріч з людиною, що назвала себе прибульцем. За її словами, він сказав, що прибув на Землю з дружніми цілями, і що кола на полях було зроблено при посадці його літального апарату. Він також повідомив їй, що заговорив з нею, оскільки вважає важливим встановлення контакту з жителями Землі, хоча йому заборонено це робити. У супровідному документі, складеному на авіабазі й направленому в поліцію Норфолка і в міністерство оборони, це повідомлення називається «доволі незвичайним».
 

Три роки опісля два диспетчери аеропорту в Хітроу повідомили про помічений ними з башти управління польотами великий об’єкт трикутної форми чорного кольору, що формою нагадував бумеранг. Він спочатку не рухався, а потім сховався в променях ранкового сонця.
 

Інші епізоди, втім, мали природне пояснення. У листопаді 1990 року екіпажі шести літаків марки «Торнадо» британських ВПС доповіли про бачений ними «гігантський НЛО», який обігнав їх над Німеччиною. Вони вирішили, що це були випробування секретного тоді американського літака, невидимого для радарів, але виявилося, що вони бачили палаючі залишки радянської ракети, що вивела на орбіту супутник.
 

Вже протягом трьох років документи, викладені на відкритому сайті Національного архіву, публікуються період за періодом. Проте вперше серед них є відомості, надані працівниками розвідувальних органів міністерства оборони.
 

Як повідомив експерт з НЛО доктор Девід Кларк, ці документи знаходилися серед десятків тисяч секретних справ, які було в останню мить врятовано від знищення в результаті знесення старої будівлі міністерства оборони в Уайтхоллі в Лондоні.

 

Читайте также по теме