ГолосUA
09:22 26/05/2009

Міноборони буде судитися з Тимошенко

Міністерство оборони України звернеться до суду для захисту своїх прав у зв’язку зі звинуваченнями відомства прем’єр-міністром Юлією Тимошенко у зловживанні бюджетними коштами.

Про це сьогодні повідомив директор Департаменту державних закупівель Міноборони України Василь Бартків, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, у Міністерстві вважають, що аудиторську перевірку Головного контрольно-ревізійного управління було сфабриковано. У зв’язку з цим Міноборони планує звернутися до суду та відстояти свої права.

«Найкращий шлях — ми звернемося до суду, в якому захистимо свою ділову репутацію», — зауважив посадовець.

Зокрема, за словами Василя Барткова, під час перевірки КРУ було зазначено, що кожен четвертий військовослужбовець був залучений до робіт на кухні, зокрема, миття посуду. Таким чином, можна порахувати, що до робіт було залучено близько 8 тис. солдатів на добу, що є більшим, ніж кількість солдат, які залучали до цих робіт раніше.

Окрім того, він підкреслив, що КРУ не проводило анонімного анкетування солдатів. Також він наголосив, що питома вага продовольства на добу є 17,62 грн, що становить до 50% вартості послуг харчування. На думку Барткова, ця ціна є економічно обгрунтованою.

У той же час у Міністерстві зазначають, що звинувачення Ю.Тимошенко дискредитують військове відомство та створюють антирекламу військовослужбовцям.

К. Каплюк

 

Читайте также по теме