ГолосUA
09:22 13/10/2010

Міноборони пропонує надати свої полігони для проведення навчань і тренувань багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи “Seebrig”

 

Україна може надати свої полігони для проведення навчань і тренувань багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи “Seebrig”.

 

Про це  заявив Міністр оборони України Михайло Єжель у перерві засідання Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи, яке проходить у столиці Республіки Албанія місті Тирані, повідомили у прес-службі Міноборони.

 

Як повідомив Михайло Єжель, на сьогодні Україна поки що не стала активним учасником багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи “Seebrig”.

 

"Було прагнення України щодо участі в цьому проекті, але, я думаю, це питання часу", — підкреслив Міністр оборони України.

 

За словами глави вітчизняного оборонного відомства, основною причиною неучасті України в силах “Seebrig” була фінансова сторона, адже участь у цьому багатонаціональному проекті потребує бюджетних коштів, яких в України не було. У той же час Михайло Єжель зазначив, що незважаючи на це, Україна може зробити свій внесок у розвиток миротворчих сил Південно-Східної Європи через інші напрямки.

 

"Україна може надати свої полігони для проведення навчань і тренувань багатонаціональних миротворчих сил Південно-Східної Європи “Seebrig”. Цю пропозицію я внесу на обговорення учасників засідання Ради міністрів оборони Південно-Східної Європи", — підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства.

 

Також Міністр оборони України окреслив й інші напрямки співпраці в рамках миротворчих сил Південно-Східної Європи. Це, зокрема, широкі можливості вітчизняної військово-транспортної авіації, сил радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

 

"Україна може надавати допомогу і сприяти у ліквідації наслідків техногенних аварій та природних катаклізмів", — зазначив Михайло Єжель.

Читайте также по теме