ГолосUA
08:38 05/05/2009

Міноборони проведе святкові феєрверки в 8 містах у День Перемоги

В День перемоги Міністерство оборони планує провести святкові феєрверки в 8 містах України. Про це «ГолосUA» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, святкові феєрверки буде проведено в Києві, Севастополі, Одесі, Керчі, Вінниці, Рівному, Дніпропетровську й Житомирі.

Перед цим, вранці 9 травня, в Києві керівництво країни, члени колегії Міноборони, ветерани Великої Вітчизняної війни покладуть вінки й квіти до Могили невідомого солдата в парку Слави.

Також церемонії покладання вінків і квітів відбудуться біля пам’ятника героям-танкістам, Стели перемоги й пам’ятника генералу Миколі Ватутіну.

З 10:00 до 11:45 на Хрещатику відбудеться урочисте проходження колон ветеранів війни й вихованців Київського військового ліцею ім. Івана Богуна.

По головній вулиці Києва на бронетранспортері буде провезено копію прапора Перемоги, знаменосний підрозділ почесної варти Міноборони пронесе державний прапор України, прапор міста-героя Києва, штандарти 1-го, 2-го, 3-го, 4-го Українського фронтів і Українського партизанського фронту.

Музичний супровід урочистого проходження ветеранів війни будуть забезпечувати військові оркестри Збройних сил та інших силових структур.

На території Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 — 1945 років» відбудеться мітинг і запалювання вічного вогню. />  
В 2008 році святкові феєрверки на День Перемоги проводилися в Києві, Севастополі, Одесі, Керчі, Вінниці, Львові, Рівному, Дніпропетровську й Житомирі.

 

Читайте также по теме