ГолосUA
18:23 16/12/2008

Міноборони спростувало чутки про зниження боєздатності ЗСУ

Останнім часом деякі засоби масової інформації поширили повідомлення з приводу падіння рівня боєздатності Збройних Сил України через нібито незаконну поставку деяких зразків озброєння і військової техніки з України до Грузії, — йдеться в повідомленні Міністерства оборони.

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України уповноважена заявити, що ця інформація не відповідає дійсності. />  

Виконання Україною своїх зобов’язань у сфері міжнародного військово-технічного співробітництва жодним чином не вплинуло на стан боєздатності Українського війська, — наголосили військові.
 

Нині існуючий рівень оснащення Збройних Сил України озброєнням та військовою технікою забезпечує можливість виконання ними усіх поставлених завдань, — підкреслили в Міноборони.
 

“Останні результати перевірки рівня боєготовності частин та підрозділів Збройних Сил України, здійснені командною ланкою ЗС України, та результати цілої низки широкомасштабних навчань, таких як “Морський вузол – 2008”, “Рішуча дія – 2008” тощо, проведених протягом 2008 навчального року в усіх трьох видах Збройних Сил України, свідчать про належний рівень боєготовності Української армії”.
 

Прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України нагадала також, що Міністерство оборони України і Збройні Сили України не займаються торгівлею та постачанням за кордон зброї та військової техніки. Це є прерогативою інших державних органів і інституцій, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

Читайте также по теме